View Single Post
Old 10 Feb 2005, 14:04   #311
cherryblossom
Guru

cherryblossom

Originally Posted by crissis:
scena din film e diferita si acum sunt aproape sigur ca e o trimitere la bergman. similitudinea e frapanta, in orice caz.
'pianista' mi-a placut foarte mult, nu e o pierdere de vreme. un singur lucru m-a nedumerit, si anume metamorfoza tipului [nu mai tin minte cum il cheama, cred ca walter]. la inceput e dezgustat, nu vrea sa participe la fantasmele sado-maso ale erikai, dar apoi se angreneaza intr-o afacere destul de sordida. nu-mi dau seama daca se manifesta conform cu el insusi sau incearca doar sa intre in joc.

din cite am mai citit, Haneke n-a fost prea abil cind a redat transformarea lui Walter de la studentul serios, constiincios, cu excelente perspective in materie de muzica, la postura de amant agresiv, care o bate pe Erika pina ii da borsul pe nas (am inteles ca a facut o trecere destul de brusca, fara sa-l treaca printr-un "filtru" psihologic)... in schimb, a mai adaugat niste picanterii-perversitati, ca sa impresioneze mai tare publicul... eu zic sa citesti si cartea, o sa te ajute sa te clarifici mai bine...