View Single Post
Old 08 Feb 2005, 23:48   #1261
notorious
NBK

notorious

Originally Posted by flav:
@notorious
4 pentru vanilla sky?!?!?!??!?!
de ce 4? , nu crezi ca merita mai mult? macar pentru finalul surprinzator, tiltlul in corelare cu evenimentul de sfarsit, povestea frumoasa de dragoste, scenele bine filmate, Tom Cruise, Penelope Cruz, Cameron Diaz si alti actori mai mici care au jucat foarte bine.
pana si criticii de pe imdb ii dau 7 si sunt de acord solemn cu decizia lor.
noah in fine... sunt doar foarte surprins de decizia ta... dar daca imi explici si de ce te voi respecta.

tot ce pot sa-ti spun este un lucru: uita-te la 'abre los ojos', un senzational demers romantic, de un rafinament vizual sistilistic nemaintalnit de la almodovar incoace. tin sa precizez ca, prima oara cand am consumat 'vanilla-vanilla sky', mi-a placut si mie, dar, dupa ce l-am revazut ulterior vizionarii lui 'abre los ojos', a fost jale.

primo: amplasarea scenelor si firul narativ sunt aproape xeroxate dupa 'alo'. deci, originalitate, nema.

secondo: la faza cu actorii, m-ai surprins. noriega juca senzational in 'alo' (a fost declarat dupa premiera filmului 'shooting star' in filmul european), tom cruise - ca un adolescent in calduri. daca nu te impaci cu expresia, o spun mai bland - neserios, exagerat.

terzo: cruz era incredibil de senzuala si naturala, in 'vanilla vanilla' este vulgara (daca te uiti numai la felul in care intra in prima ei scena - cu o geaca de fash care ii cade de pe umeri - parca vine de pe coperta celui mai kitsch nr din 'vogue')

quatro: kurt russell joaca si el fortat (gestica, expresii, supraincarcare emotionala), chete lera degaja o oarece caldura sufleteasca, avea un aer afabil, era o prezenta parentala. iar cameron diaz este cazul cel mai nefericit - nu este nici pe departe la fel de convingatoare & sinoistra precum... nu mai tin minte cum o chema pe tipa aia, dar te trceau fiorii numai cand te uitai la ea ! brrr... (concluzia: actoricesc, mi se pare NUL)

cinque: cameron crowe a vrut sa faca un film cu care sa omagieze cultura populara americana (si, zice el, exista peste o suta de trimiteri la pop-culture), dar ce poate iesi din amestecul de pop-culture cu romantism in cea mai inalta forma ?? :shock:

sei: remake-ul pe ansamblu este vulgar - ceea ce 'baga de la el' crowe este : paranoia pe bat (nu-stiu-care-consiliu care vrea sa-l dea jos pe david aames), o coloana sonora ametita si ametitoare (cea compusa de amenabar pt filmul orginal era sublima) si... imi pare rau, dar n-are rost sa continui. 'vanilla sky' este un remake confuz, care macelareste cu zambetul pe buze un film spaniol senzational...