View Single Post
Old 05 Feb 2005, 23:58   #297
raptor
Leprechaun

raptor

.eu sunt prea prost ca sa descriu in detaliu. asa ca o sa enumar si recomand.dar cine are nevoie de recomandarile unui prost?evident, o gasca de prosti.

1."Regii blestemati" ,Maurice Druon.o carte buna,dupa umila mea parere, desi abia recent am inceput sa mestec 'Cind un rege pierde Franta'.Politica medievala e fascinanta, si cind mai dai si peste cite un aventurier-doi de neam Artois nici nu iti dai sema cum zboara sutele de pagini
2."Liturghia neagra' ,Huysmans. daca as fi rockheras grohaitor m-as mindri in primul rind cu faptul ca am citit-o de Craciun. asa,mi s-a parut o carte cam "inconstanta(cam mare riscul sa atribui o asemenea "calitate" unei carti)-relatia lui Durtal cu Chantelouve te face sa vrei sa intorci pagina, dar dialogurile din turn si pasajele in care se infunda in viata lui Gilles de Rais sunt fascinante.
3."Arthur, regele Camelotului", T.H.White. Trecind peste socul neplacut al primelor capitole si peste durerea de cap pe care ti-o da stilul lui White, cartea e digerabila.
4."Irish Myth and Folklore' William Butler Yeats .O fi luat el premiul Nobel, dar cartea nu am putut sa i-o termin. Povestile sunt clasicele, adaptate putin insularilor...il prefer pe Perrault.
5."Alexis Zorba" Kazanzakis-fara indoiala,cea mai buna carte pe care am citit-o in ultimii 2 ani. superba de la cap la coada-atit de buna incat filmul incepe sa ma scirbeasca.
6."Tolkien:A Biography" Humphrey Carpenter-probabil ca trebuie sa fii fan LOTR ca sa citesti asa ceva?! ciudata treaba. daca binevoieste o minte "neprihanita" sa o citeasca,as fi foarte interesat de o parere.
7."Pieter Bruegel Nazdravanul"-G.W.Menzel-nu,nu e carte pentru copii :lol: ,e doar traducerea comunista.din nou biografie-daca nu stiti cine e Bruegel, nu va obositi,ca mare lucru nu aflati.nu stiu cit de exacta e biografia asta,nu m-am uitat la prefata(nici nu stiu daca are)- parca e prea literara...

http://www.youtube.com/watch?v=81bQJGafcjU
raptor is offline   Reply With Quote sendpm.gif