View Single Post
Old 01 Feb 2005, 07:36   #50
europe_east
Guru

europe_east

Originally Posted by MinRep:
Originally Posted by ricutza:
nu cred ca Thomas se refugiaza in munca...el nu are un refugiu propriu-zis...nu are un loc pana in final...
Cred ca refugiul adevarat al lui Thomas este in realitatea pe care el o descopera. E discutabil daca - in final - el paraseste aceasta realitate (in urma "lectie" pe care i-o ofera partida de tenis) sau daca devine mai "fidel" acesteia. Acel dissolve din final, inainte ca "THE END" sa apara, ma face sa inclin inspre a doua varianta.

Totusi, in inceputul filmului, pana cand Vanessa Redgrave apare in studioul lui Thomas, vedem viata acestuia impartita intre munca de fotograf, oportunitatile de afaceri cu imobiliare (:huh: cum suna chestia asta) si flirturile cu femei de care nu ii pasa (top-modelul, vecina, proprietara magazinului de antichitati, chiar si Vanessa Redgrave in parc)... O viata oarecum indepartata de esenta.

...
Vreau sa lansez o tema de discutie: cat de simpatic va este acest Thomas?

MinRep, eu sunt uimita de cate observatii pertinente, ce zic eu, excelente, pe care ai putut sa le faci! Eu abia am vazut filmul. Sunt total de acord cu tine ca fiecare cadru pare o pictura/fotografie superba. Si recunosc ca mi-ai dat si o "cheie" pentru filmul asta...

Despre Thomas: mie imi este foarte simpatic. Nu mi se pare deloc un individ superficial. Dimpotriva. Este un tip chiar profund. Afemeiat da, dar care-i problema? Uitati-va la privirea cu care se uita la fetele alea... Privirea aia consuma ce vede (si nu numai fetele, si fotografiile si TOT!). Dar nu-i lipseste candoarea totusi. Sau e cinism? Omul se joaca si stie ce face. Daca ne gandim la scena cu Vanessa Redgrave, acolo nu mi se pare ca e doar un joc. Mie mi se pare ca personajul asta face filmul, are o energie vitala extraordinara. Si ce privire hipnotizanta are. Da... cred ca ma duc sa mai vad filmul o data...
europe_east is offline   Reply With Quote sendpm.gif