View Single Post
Old 27 Jan 2005, 23:03   #1130
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

Something's Gotta Give (2003)
R: Nancy Meyers
Cu Jack Nicholson, Diane Keaton, Keanu Reeves, Frances McDormand, Amanda Peet

7/10

Slabut...cliseistic...macar nu la fel de prost ca What Women Want

Trecand cu vederea partile slabe, pot spune ca nu mi-am pierdut vremea uitandu-ma la cel de-al doilea film regizat Nancy, dupa What Women Want, macar pentru Jack Nicholson, actorul meu preferat.

Filmul nu e mare branza...subiectul l-am mai intalnit tot intr-un film in care a jucat Nicholson, As Good As It Gets (femeia si barbatul, desi nu se plac de la bun inceput, ajung sa se iubeasca, relatie in care avem de-a face cu un Jack futut in cur, dar care se schimba pentru ea )

Scenariul are cateva faze inteligente, insa Nancy putea sa-si scurteze povestea linistita cu vreo juma' de ora, iar faptul ca l-a bagat in schema si pe Keanu Reevs - de umplutura, de altfel - (o mare laba in rolul doctorului, parca i-au fost infundate replicile pe gat cu forta) ca posibil concurent pt Jack este o dovada de slabiciune din partea autoarei, nefiind in stare sa construiasca story-ul bazandu-se doar pe cei doi (era evident ca tot impreuna sfarseau)...
Anyway, Keanu+Diane= :sick: (probabil mai mult si din cauza nenaturaletii cu care a jucat Keanu)...Jack, incomparabil mai slab decat cel din As Good As It Gets si About Schmidt, prafuit pe alocuri, dar, totusi, inca placut ochiului si urechii...Diane Keaton a jucat si ea foarte bine (totusi m-a enervat la culme la faza - prea lungita - cu plansul, dar aici e vina scenariului)...Amanda Peet a fost o surpriza placuta...Frances McDormand de umplutura.

Nancy Meyers ar trebui sa schime macazul un pic, iar eu abia astept sa ajung acasa la filmele mele de urcat creierii pe pereti