View Single Post
Old 25 Jan 2005, 20:13   #66
ultras_sportul
Junior

ultras_sportul

Send a message via Yahoo to ultras_sportul
Alexandru cel Mare deasupra tuturor

Incep cu o concluzie: am avut ocazia sa vad un film remarcabil ce dezvaluie cu realism intreaga viata a acestui om unic, Megas Alexandros.

Nu ascund insa faptul ca urmarind valul de critici venite din presa americana si din diversele comentarii citite pe Internet cu privire la film am fost tentat sa urmaresc realizarea lui Oliver Stone din patul de acasa si ca urmare chiar am inceput vizionarea filmului in miez de noapte stand comod in fata display-ului.

Dar dupa nici 10 minute m-am hotarat sa-l vad la cinematograf in semn de respect pentru regizorul ostracizat pe nedrept.

Singurul minus al filmului: lungimea prea mare a scenelor cu batranul Ptolemeu.

Spre deosebire de Troy, film in care personajele ramaneau neschimbate fizic si emotional timmp de 10 ani, Alexandru frapeaza prin precizia medicala cu care inregistreaza cvasitotalitatea schimbarilor ce afecteaza personale aflate in prim plan.

Scenele de lupta sunt poate prea putine pentru o campanie destul de lunga, purtata pe mii de km, fapt care dezamageste putin o parte importanta din public.

Relatiile homosexuale sugerate in care se implica Alexandru pot sa mire doar pe cei ce habar nu au de realitatile privind libertatea sexuala a acelor timpuri. Poate scena balconului a fost putin exagerata si aici Stone trebuie sa accepta pe buna dreptate critica.

Multe personaje sunt realizate absolut senzational iar spre surprinderea mea chiar si nesuferita de Angelina Jolie reuseste un rol mare in Olympia.

Collin Farell reuseste spre finalul filmului sa interpreteze un personaj Alexandru la 32 de ani absolut de senzatie si care ar fi meritat cu prisosinta o nominalizare la Oscar. Recunosc ca la inceputul filmului irlandezul pare putin teleportat din mai vechiul Rebelii Americii.

Val Kilmer realizeaza un Filip al II-lea plin de forta si ce ramane cu siguranta in memoria noastra vizuala.

Rosario Dawson reuseste sa fie cu adevarat femeia pantera emanand senzualitate salbatica, mister si teama in egala masura.

Nota mea: 8.5/10.

PS: promit sa cumpar DVD-ul si sa-l vizionez cu atentie mai mare decat la prima vedere