View Single Post
Old 25 Jan 2005, 16:47   #34
notorious
NBK
 
notorious
 
Join Date: Sep 2003
Location: The Selznick Studio
Posts: 1,971
Originally Posted by nume:
O sa apara in curand Baietii buni, pe protv, am fost la filmari la Buftea. Parea destul de interesant lucrat, incerca sa-si depaseasca conditia. Oricum sitcomul n-are nici o treaba cu cinematograful. E un ... stii tu.

daca ai vazut tu... nu stiu, eu nu cred in potentialul acestui domn adrian boncea. el promitea, parca:

-cascadorii, lupte corp la corp etc - loc in cate tv-unea romaneasca nu are experienta. deci, nu poate iesi bine din prima ! oricum, experienta se construieste incercand

-umor - obligatoriu, dar daca au de gand sa ne livreze alta felie din comicul trist din 'la bloc', mai bine nu

si altele...

la faza cu 'sitcomul ca specie inferioara' nu sunt de acord, iar dovada o constituie sitcomuri precum 'cheers', 'fraser', 'seinfeld' s.a. cel putin seinfeld a reusit sa surprinda ritualul vietii de zi cu zi cu o ironie frusta, sa analizeze paradoxalul existentialist si absurdul sitatiilor 'obisnuite', sa omagieze / parodieze / citeze numeroase puncte de referinta din cinematografie (pornind de la spectacolele lui abot & costello la cazul 'JFK' si 'apocalypse now !'), sa fie o parodie a nimicului ce ne caracterizeaza vietile.

daca vrei sa te ti tare pe faze, baga argumente pt care sitcomul nu ti se pare ca poate fi 'arta' (poate nu il echivalam cu cinematograful, nici n-avem cum !). eu am mai explicat ca tot ce inseamna tv intra la categoria 'comercial', chiar daca putem avea rezultate de exceptie.
__________________
"That's one thing about intellectuals: they've proved you can be brilliant and have no idea what's going on."
(Woody Allen)
notorious is offline   Reply With Quote sendpm.gif