Tocmai am terminat de revazut ALEXANDER.
Vreu sa spun ca filmu` e facut mult mai bine decat ma asteptam eu. Mult peste TROIA. Collin Farrel joaca poate cel mai bun rol al lui. Chiar daca il mai vazusem in alte filme ,nu imi lasa[ la trecut ] imaginea de lider pe care trebuia sa o aibe in Alexander. Interpretarea lui e foarte buna. Scenele dramatice sunt excelent facute.
Filmu` nu abunda in batalii sau in razboaiele lui, sunt decat 2 prezentate in film. Prima cu Darius care e bine realizata dar se putea si mai bine. Si ultima cu elefantii unde Stone s-a descurcat destul de bine. Sfarsitu` e frumos ales. Coloana sonora e foarte buna. Filmu` nu e de Oscar dar cred ca nu e un film rau. E facut ca un documentar , cel putin asa mi-a lasat mie impresia. Poate lumea se astepta la razboaie ,sange ................. dar asta insemna sa renunte la alte aspecte care il caracterizau pe Alexandru. Filmu prezinta viata lui de cand era mic pana cand a murit. Un film cu mai multa actiune insemna sa renunte la aspecte psihologice care il fac pe Alexandru sa fie numit "Cel Mare" . A fost mare nu numai prin geniul lui tactic, dar a reusit sa tina unit un imperiu pe care tatal lui ,Filip , incepuse sa il construiasca in timpul domniei lui.
Destinu` unui om care a ramas in istorie ca fiind un extraordinar luptator e foarte greu de pus intr-un scenariu. Poate Oliver Stone nu a ales cea mai buna metoda de a-l descrie , dar nici nu s-a facut de ras . Per total e un film bun care merita vazut, insa poate lumea o sa fie putin dezamagita de faptul ca nu e foarte multa actiune deoarece fiecare a auzit/citit despre Alexandru ca fiind un mare luptator iar in film sunt prezentate doar 2 batalii.
batalii 6/10
scenariu 8/10
efecte speciale 7/10
casting 9/10
istorie 9/10
sunet-muzica 9/10
Film: 8/10