'spartacus' (ce-am apucat sa vad azi la protv) - 8.5/10 - invechit, din pacate.
'the hudsucker proxy' - 7.5/10 - desi este o reala placere sa imi completez lista cu coen bros' films, nu prea m-a incantat. da, imaginea lui roger deakins este superba. da, robbins si leigh sunt incredibili (leigh fusese instruita sa vorbeasca la fel ca eroina din 'my girl friday'). da, filmul are touch-ul coen-ilor, inlocuind umorul naiv al lui capra cu cinica lor satira: modul in care se sinucide hudsucker, scena in care newman atarna din varful zgarie-norului, salvarea in extremis a eroului principal etc
dar nu m-am prins ce vroiau pana urma fratii ? sa pastiseze unul dintre cei mai originali regizori ai anilor '30-'40 ? sa il omagieze ? sa il parodieze ? inutil sa mai spun ca personajul lor nu se compara cu personajele LUI (longfellow deeds, mr smith), care nu s-ar fi lasat niciodata dezumanizate de succes. si ca acestea din urma nu erau niste caricaturi aflate in jocul soartei.