Originally Posted by Cinemania:
"Amadeus" inseamna, de fapt, "iubit de Dumnezeu". Alegerea acestui titlu se refera la convingerea lui Salieri ca Mozart era compozitorul preferat al lui Dumnezeu. Shaffer s-a bazat, in realizarea piesei, pe informatii despre viata si muzica lui Mozart, vazute prin ochii plini de ura ai lui Salieri, pentru a scoate in evidenta anumite teme folosite de cei doi compozitori.
|
cand am pus intrebarea, nu ma asteptam la un astfel de raspuns...ma bucur ca pot sa mai descopar si eu lucruri noi...sincera sa fiu, eu ma gandisem la orizontul de asteptare pe care il creeaza numele...cand spui Mozart, te gandesti imediat la compozitor...spunand Amadeus, lucruile nu sunt foarte clare....cred ca daca l-ar fi numit Mozart toata lumea ar fi vazut filmul ca si cum ar fi fost despre el...asa optand pt al doilea nume, mie mi s-a parut ca sugereaza spectatorului sa vada filmul dintr-o a doua perspectiva...cea a vietii lui Salieri...nu cred ca filmul are ca scop povestirea vietii lui Mozart, ci prezentarea conditiei omului normal in opozitie cu omul de geniu...
evident, acum interpretarea mea mi se pare foarte fantezista...dar asta este ceea ce am gandit eu despre titlu la momentul la care am postat intrebarea...