View Single Post
Old 18 Jan 2005, 23:05   #1051
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

Originally Posted by europe_east:
Originally Posted by Cinemania:

...si oricum politia franceza nu are jurisdictie la Monaco, asa ca politistii din Nisa nu aveau cum sa apere cazinoul si nici vila

i

Oameni buni, voi de PARODIE ati auzit? ... In fine, nu vreau sa va conving, doar sa zic din nou ca partea de actiune a filmului The Good Thief este o gluma intentionata. Am sa vad si originalul Bob le Flambeur, de curiozitate, sa vad daca se confirma chestia asta.

parodie la ce? la filmul lui Melville? la politia franceza? sau la viata de gangster?
normal ca filmul e o gluma intentionata, e o copie facuta dupa Bob le flambeur
io m-am legat de un detaliu amarat, nu trebuia sa sari asa in sus...elementul parodiat de Jordan nu este politia franceza si nici Monaco, asa ca ironizarea s.a. anumitor trasaturi sau moduri de viata (ca in cazul acestui film) poate fi facuta prin exagerarea sau modificarea intentionata a trasaturilor si modului de viata respective, deci fara sa incurci "jurisdictiile, de ex ...oricum, importanta fazei cu politia, pe care am amintit-o, e invers proportionala cu influenta lui Melville asupra cinematografiei care i-a urmat ...hai ca am lungit-o prea mult cu The Good Thief