View Single Post
Old 08 Jan 2005, 20:39   #945
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

Originally Posted by notorious:
'belle de jour' - 10/10 - probabil cel mai bun film al lui bunuel. catherine deneuve splendida.

'la haine' - 6/10 - nu zic ca ideea a avut vreo vina (filmul livreaza o stare de angoasa pe tot parcursul sau), dar daca scenariul ar fi fost scris un pic altfel decat sub forma unei zile din viata unor tampiti, ar fi fost mult mai bine. mai mult regia incitanta a lui kassovitz izbaveste filmul (reuseste sa dozeze perfect tensiunea = starea de 'ura' pana la finalul facut, ce-i drept, cu mana de maestru)... cassel joaca rolul vietii lui: de idiot guraliv cu fata care cere pumni.

'beverly hills cop' - 7/10 - in sfarsit l-am prins si eu la prima. simpatic, nimic mai mult. am inteles eu gresit sau scenariul a fost nominalizat la oscar ??

nu ai dat nota cam mica pentru La haine?!
nu cred ca Mathieu Kassovitz a vrut sa ne arate cum isi petrec ziua niste "tampiti"...ne dam seama din primele scene ale filmului ce-l poarta capul pe fiecare din personaje, urmand sa asistam la evolutia acestora spre punctul in care viata fiecaruia se schimba brusc...nu era nevoie de o actiune lungita pe mai multe zile sau ani ca sa ne dam seama de trairile fiecaruia...Kassovitz ne prezinta viata lor pe parcursul unei singure zile pentru ca cei trei aveau acelasi mod de viata zilnic si, oricum, altul e scopul filmului, altul e personajul principal, pe care cei trei il construiesc incet, incet, dandu-i o forma finala...e vorba de "Ura", Kassowvitz reusind s-o picteze in diferitele ei forme de manifestare...scena de la final e la fel de la locul ei ca toata actiunea filmului si ar fi venit prea brusc daca actiunea nu ar fi avut aceeasi desfasurare alerta, mocnind parca a ceva...intr-adevar, scena se petrece cu o repeziciune suspect de "nesimtita", dar, parca, suntem pregatiti pentru ea cu fiecare minut care trece; stim ce se va intampla, dar nu stim exact cand...intr-o zi se va intampla...brusc...pe neasteptate...fara sa mai conteze ce-am facut ieri sau acum cativa ani...fara sa mai apucam sa ne derulam propria viata prin fatza ochilor...
io i-as da 10