Originally Posted by theo:
Aici iti dau dreptate, asa ca nu spun ca nici mie nu mi-a placut "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" . Spun doar ca mi-a amintit cumva de Memento, care nici el nu m-a impresionat din cale afara. Sigur ca motivele pentru care nu sunt o fana a acestor filme sunt diferite, dar nu e cazul sa dezvolt aici...
|
'memento' e noir-ul meu preferat.
eu as zice ca legatura dintre 'eternal sunshine' si 'memento' este absolut incidentala. gondry preia intr-un fel atuurile pe care le avea povestea lui nolan (o investigare extraordinar de provocatore a trecutului unui individ, facuta - !!! - de el insusi, un love story neobisnuit, revelatia care apare abia la final, manipularea abila a montajului), dar le 'pluseaza' (o manipulare si mai abila a montajului, un love story si mai neobisnuit desfasurat derulat inapoi in imagini halucinante). ceea ce nu l-ar face neaparat mai bun decat 'memento', cel mai provocator / original / genial thriller cu nuante de noir al deceniului trecut (da, il vad chiar mai bun ca 'suspectii' lui singer). :love: