Originally Posted by Pitbull:
Liviu Ciulei
Victor Iliu
Apoi, cu unele rezerve pe ici pe colo:
Nae Caranfil
Jean Georgescu
Nicolae Märgineanu
Visarion Alexa
Veroiu
Daneliuc (de la început pânä la "Vântoarea de vulpi", apoi partial "Croaziera", "Glissando" si "Iacob" - apoi ADIO si-un praz verde!)
Pita (de la început pânä prin perioada "Concurs" si "Faleze de nisip").
|
Ciulei - pt. Padurea spanzuratilor , poate si Valurile Dunarii (mari dubii); Eruptia cred ca iese din discutie.
Victor Iliu - clar pentru Moara cu noroc, alaturi de Padurea spanzuratilor, singurele filme referinta, eu as adauga fara nici o greata Reconstituirea :love: )
Iliu a mai realizat Comoara din Vadul Vechi; In sat la noi; Mitrea Cocor; Scrisoarea lui Ion Marin catre Scanteia(doc.). Nu le-am vazut, nu cred ca am ratat ceva important. I-am citit in schimb jurnalul, publicat sub titlul Fascinatia cinematogrului, publicat de sotie si de un prieten. Cartea este impresionanta.
Nae Caranfil - e cam jeg din punctul meu de vedere, are unele sclipiri in E periculoso sporgersi
Daca tot vorbim de vechituri, Jean Georgescu nu ma excita deloc, O noapte furtunoasa e bashit. Mi-a placut in schimb Porto Franco al lui Paul Calinescu.
Margineanu - pacatuieste in ultimul timp grosolan, distribuindu-si nevasta in filmele proprii. Apreciez la el : Stefan Luchian, Un bulgare de huma, Priveste inainte cu manie (50%) si Undeva in est :love: (ca tot am vorbit de recreari de epoca (@obvious).
Alexa Visarion - pt. Inghititorul de sabii si replica aia a lui George Constantin "Ordon ras !!!", care m-a urmarit o vreme. Napasta e varza.
Daneliuc - tot :love:
In principiu ai gusturi bune, dar impietrite intr-o oarecare epoca destul de trista.
In ceea ce il priveste pe Pintilie, te-ai putea dispensa de utilizarea unor epitete care nu te onoreaza in primul rand pe tine.
Pintilie e cel mai bun regizor roman al momentului, singurul care a demostrat cu consecventa ca
are cu ce. Astia mici mai au de muncit pana sa ajunga acolo. Cu un Occident nu se face primavara.