View Single Post
Old 07 Jan 2005, 07:20   #27
nume
the mithbuster

nume

Send a message via Yahoo to nume
Originally Posted by Pitbull:

Liviu Ciulei
Victor Iliu

Apoi, cu unele rezerve pe ici pe colo:

Nae Caranfil
Jean Georgescu
Nicolae Märgineanu
Visarion Alexa
Veroiu
Daneliuc (de la început pânä la "Vântoarea de vulpi", apoi partial "Croaziera", "Glissando" si "Iacob" - apoi ADIO si-un praz verde!)
Pita (de la început pânä prin perioada "Concurs" si "Faleze de nisip").

Ciulei - pt. Padurea spanzuratilor , poate si Valurile Dunarii (mari dubii); Eruptia cred ca iese din discutie.

Victor Iliu - clar pentru Moara cu noroc, alaturi de Padurea spanzuratilor, singurele filme referinta, eu as adauga fara nici o greata Reconstituirea :love: )
Iliu a mai realizat Comoara din Vadul Vechi; In sat la noi; Mitrea Cocor; Scrisoarea lui Ion Marin catre Scanteia(doc.). Nu le-am vazut, nu cred ca am ratat ceva important. I-am citit in schimb jurnalul, publicat sub titlul Fascinatia cinematogrului, publicat de sotie si de un prieten. Cartea este impresionanta.

Nae Caranfil - e cam jeg din punctul meu de vedere, are unele sclipiri in E periculoso sporgersi

Daca tot vorbim de vechituri, Jean Georgescu nu ma excita deloc, O noapte furtunoasa e bashit. Mi-a placut in schimb Porto Franco al lui Paul Calinescu.

Margineanu - pacatuieste in ultimul timp grosolan, distribuindu-si nevasta in filmele proprii. Apreciez la el : Stefan Luchian, Un bulgare de huma, Priveste inainte cu manie (50%) si Undeva in est :love: (ca tot am vorbit de recreari de epoca (@obvious).

Alexa Visarion - pt. Inghititorul de sabii si replica aia a lui George Constantin "Ordon ras !!!", care m-a urmarit o vreme. Napasta e varza.

Daneliuc - tot :love:

In principiu ai gusturi bune, dar impietrite intr-o oarecare epoca destul de trista.
In ceea ce il priveste pe Pintilie, te-ai putea dispensa de utilizarea unor epitete care nu te onoreaza in primul rand pe tine.
Pintilie e cel mai bun regizor roman al momentului, singurul care a demostrat cu consecventa ca are cu ce. Astia mici mai au de muncit pana sa ajunga acolo. Cu un Occident nu se face primavara.
nume is offline   Reply With Quote sendpm.gif