View Single Post
Old 07 Jan 2005, 01:54   #21
obvious
Guru

obvious

righteous!
toate astea culminand cu onania prolifica "niki si flo" care avea toate sansele sa aiba o poezie cvasi-tarkovskiana (vezi cadrul cu spatele din autobuz), o forta a personajului negativ la modul subtil dominand pana la mesianism, o forta continuta a personajelor secundare care ar fi putut veni sa adauge condimentul (la modul la care numai un actor mare isi poate permite, adaugandu-se ca cireasa de pe tort intr-un film, in care il tii minte desi stii ca numai 15 secunde ti l-au rezervat totusi-vezi tim roth care e maestru la asemenea subtilitati), ar fi putut sa fie "filmul de toamna al artistului" si sa aiba acea centrare pe o idee, sa fie monocrom si genial tocmai prin asta (cine il considera desuet pe vianu cu obsesia lui pentru unitate si omogenitate ar face bine sa reciteasca, pentru ca in spatele unor zahariseli se gasesc adevaruri universal valabile).
prima oara cand l-am vazut, recunosc, am cazut in adulatia aia meschina a lecturii inocente. era rebengiuc, si asta e enorm, era coca bloos care in sine e un fenomen si o proprie istorie a "muncii actorului", era razvan vasilescu care are farmecul lui un pic psihedelic, el trece prin cadru, isi face treaba, il vezi frenetic si iti cam ia ochii (dupa care vezi, hmm, balanta, niki si flo, meme chose, acelasi personaj la multe aspecte).
dupa care vazandu-l a doua oara am realizat ca mi se fura caciula. am avut senzatia de catar pe steroizi care se prezinta drept pur-sange si nu ii vezi supapa pentru ca e filmat din dreapta, dar simti cam de la inceput ca cineva aproape ca face misto de tine.
astept sa vad "duminica la ora sase".macar pentru faptul ca am auzit ca e un film frumos la modul ca nu il poti incadra in nimic decat la categoria "frumos".si macar pentru vocea irinei petrescu si faptul ca ea e undeva in alt plan al existentei mereu, si ca pana si cele mai simple si impulsive gesturi sunt la ea aristocratice.
pana atunci nu pot decat sa fiu de acord cu ceva care ar fi cam o sinteza intre ce ati spus voi pana acum.
vorba lui pitbull, omul are "chemare". stie sa ofere, dar imi da impresia ca exact inainte de a da nastere puiului viu, incepe sa se contorsioneze aiurea doar ca sa il nasca "special", si iti dai seama ca in fata ai de multe ori un manz dragut dar cam handicapat.
e tarziu. gata.
adieu.