Unlikely Messiah
|
:lol: Bine, mäi Floydule, pentru ästa mi-ai dat SMS la douä noaptea, cä cicä-s "atacat"? Asta se cheamä "atac" la tine? Puteam sä dorm linistit, monser! Nu vezi cä-i pe din afarä? Bâjbâie printre invective si încearcä sä încälzeascä semi-argumente ciupite din oarece cronichete de ziare gen WAZ si Ringier. De fapt, el însusi îsi recunoaste semi-valoarea räspunsului, bazat tot pe o semi-lecturä, semi-înteleasä si aia. Zici tu (citez din SMS): "Cinemagia e comunitate serioasä, durä, cu multi cunoscätori!" Päi impresia asta mi-o fäcuse si mie, si mä asteptam la destule riposte dupä ce-am fluierat în biserica unora, da' când colo...! Dau fuga la computer, scobindu-mi creierele buimace de somn sä mä pregätesc pentru un duel onorabil, si ce gäsesc? Hai sä fim seriosi!
Oricum, dacä tot mi-am stricat somnul, mäcar sä-mi exprim adânca recunostintä pentru cä säräcutul mi-a dat dreptate - prin chestia cu "notiunea de pretext". Gura päcätosului adevär gräieste! Doar e EVIDENT cä pentru Pintilicä cinematograful nu e decât un PRETEXT ca sä-si afiseze în public refulärile si frusträrile din "tärtäcuta lui neluminatä" - si nu oricum, ci cu "fudulie stoarsä". Mä rog, nu-i nici primul, nici ultimul, da' ce sä-i faci? Personal, am o chestie cu Caragiale (cum am recunoscut si fatä de Herbert), si mä cam enervez când îsi fac "pretext" din el toti exhibitionistii. La Bäiesu, cu "Balanta", hai, mai treacä-meargä, desi nici asa n-ar fi fost onorabil. Si-apoi, tactica asta cu pretextul are riscurile ei... Cu cât îti alegi un "pretext" mai înalt, cu atât te bulesti mai naspa când pici (pentru a enspea oarä) în cap. Mäcar sä cazi de la nivelul täu propriu - e mai sigur!
Totodatä, îmi prezint scuzele cä am considerat suficient sä exemplific un argument doar cu CATEVA pilde - puteam sä-i mentionez si pe Passolini, si pe Fellini, Lopusanski, David Lynch, Waters, Arghezi, Beckett, Bunuel, Apollinaire, etc., etc. Si de altfel, "fudulia stoarsä" e mai degrabä a äluia care scoate din context referirea mea la Tarkovski, când era clar cä-i mentionasem gunoaiele din Zonä doar ca un element al abisalului säu sublim si insondabil. Acum CINE refuzä sä vadä altceva decât urâtul?
Da-n fond, de câte lovituri de ciocan e nevoie ca sä bati un cui într-un cap de beton armat? Ce sä fac acum, sä însir un pomelnic off-topic, sau sä m-apuc sä sau explicatii? E târziu si mi-e foame, si nu am chior de ban, vorba cântecului.
Rogu-te asadar, pe viitor sunä alarma când sunt REALMENTE atacat, cu niscaiva argumente! Sau mäcar cu înjuräturi serioase, sä stim o socotealä. Hai te pup! :love:
|