Originally Posted by nume:
Am vazut aseara Duplex, sunt sigur ca ti-a placut, poate ii tragi o recenzie. A, si mai era unul, You got served ... poate ne faci o cronicheta, asa ... en passant.
|
permite-mi sa spun ca te stresezi din nimic. efectiv. un cinefil format si obiectiv nu s-ar arunca sa demoleze cu atata patima filme precum 'dodgeball', 'u got served' (dc te ajuta cu ceva, nici macar n-am auzit de el) s.a.
dintr-un motiv foarte simplu: sunt niste comedioare minore, facute cu resurse putine si absolut fara pretentii ! doar de dragul distractiei sau, de ce nu, de dragul box-office-ului (tinem cont ca, pana la urma, filmele sunt o afacere !). asadar, daca n-ai asteptari de la o asemenea comedioara (si e nedrept sa ai asteptari de la un regizor fara pretentii), atunci ai evita exagerari critice ca in cazul lui 'dodgeball'. cand facem comedii, nu putem cu totii sa ne ridicam la nivelul fratilor coen sau al lui lubitsch !
un ochi format mai degraba s-ar orienta spre esecuri grave, gen 'patimile lui hristos', 'ocean's twelve', 'milionari de weekend', s.a. filme cu oarece pretentii, care se remarca prin ceva anume: fie printr-un buget ridicat si o distributie exceptionala ('ocean's twelve'), printr-un B.O. ridicat sau un regizor notabil ('patimile lui iisus') sau prin faptul ca sunt esecuri autohtone, care ne deranjeaza pur si simplu mai tare ('milionari').
iti amintesc, deoarece si tu insisti intr-o eroare voita, ca 'dodgeball' este un film prost, dar nu pot sa-l iau la terfelit in asa hal, pt ca este un filmulet inofensiv si total afabil.
trebuie sa-ti revizuiesti sistemul de a critica filmele.