View Single Post
Old 04 Jan 2005, 11:53   #912
notorious
NBK

notorious

'alphaville, une etrange aventure de lemmy caution' - 9.5/10 - imi pare rau sa-l contrazic pe leonard, dar a fost unul din ele mai bune godard-uri ever. nu l-am luat ca pe o parodie a lumii comuniste, ci ca pe o exprimare a compasiunii fata de libertatea gandului si a emotiei. orice sentimental ar trebui sa se arate ingrozit de pelicula de fata, in ciuda fabulatiei sale...

'day of wrath' - 9/10 - este al doilea film de dreyer pe care il vad. merita vazut pt frustranta tema a religiei din filmografia lui dreyer, pt personajul principal - de fapt, cel mai puternic personaj feminin pe care l-am vazut vreodata (inteleg de ce dreyer este dat ca referinta in filmografia lui lars von trier), ochii diabolic de adanci actritei principale, pt prezentarea din prolog, dar si pt superbul final, in care eroina se declara vrajitoare, pasind astfel spre moarte, pt ca a fost parasita de iubitul ei...

'dansand cu lupii' - 8.5/10 - n-am avut rabdare sa stau pana la sfarsit - era si al dracu' de tarziu, sper sa-l vad pe ansamblu cand ma intorc la bucuresti, unde il am pe cd.

'el angel exterminador' - 9/10 - imi pare rau ca n-am avut subtitrare si a trebuit sa descifrez spaniola aia incalcita. n-am inteles mare lucru... remarcabil, totusi, impresia care mi-a lasat-o - de suprarealism fascinant (mieii sacrificati de burghezii snobi ce ajung sa se poarte ca niste animale, ursul care bantuie casa burgheza) simtit in poveste, decoruri (vezi multitudinea de picturi religioase), costume, etc.