View Single Post
Old 26 Dec 2004, 23:04   #27
europe_east
Guru

europe_east

Originally Posted by zizi:
p.s. "l'enfant merveille" my ass...

Asta mi se pare nedrept... Daca e ceva misto in filmul asta apoi muzica este... Si sorry, da' Copilu' Minune CHIAR canta bine in filmul asta. Da, versurile sunt cum sunt, da' mie melodia aia imi da fiori, asa ca las dracu' tot snobismu' si zic ca-mi place fff. mult. Sunt cat se poate impotriva manelelor si a halului in care a decazut muzica tiganeasca these days, da' melodia cu Tutti Frutti este extraordinara!!! Cantatul pe mormant mie mi-a atins coarda sensibila... Si Ronna joaca decent zic eu.

Tony Gatlif a facut si Latcho Drom, care mi se pare totusi cel mai bun al lui... Asta e tema lui, tiganii, de altfel si el e pe jumatate tigan. N-as insista foarte mult asupra "tezismului" din Gadjo. Cu tot ce ziceti voi, exista un sambure de adevar si in perspectiva occidentala. Ca peste tot, exista cauze sociale pentru care anumiti minoritari ajung sa fure... In fine, asta-i problema complicata.

Despre filme balcanice: am vazut o chestie care se chema Cabaret Balkan. Interesant, dar nu peste Kusturica. Mie mi-a placut si macedoneanul Before the rain. Deci voi ziceti ca Foc e si mai bun... Ok... multam!!! Apropo, exista vreun filme bulgaresc sau turcesc vizionabil?
europe_east is offline   Reply With Quote sendpm.gif