Originally Posted by nume:
Filmul este exact asa cum e si societatea romaneasca cu o singura adaugire : unii din voi n-au cum sa inteleleaga societatea asta, pentru ca mai conteaza si cercurile pe care le frecventezi sau le-ai frecventat la un anumit moment din viata. Din punctul asta de vedere eu sunt un sustinator fara rezerve al filmului. Regizorul zugraveste o lume care exista, nu fantasme cu traficanti de droguri care pun in mana unor pusti gaozari "marfa" de zeci de mii de dolari.
|
mai, nume, sa nu crezi ca am ceva cu tine, dar din postarea ta am retinut chestii:
1. ca 'filmul este ca si societatea romaneasca' :w00t: (de tot rasul exprimarea)
2. ca in romania exista doua (sau mai multe) societati :w00t: :w00t:
3. ... dintre care una este dura si necrutatoare, iar noi (sau unii dintre noi), care ne aflam intr-una 'utopica' n-avem cum s-o cunoastem, pentru ca n-am facut parte din ea.
4. ca dta ai frecventat anumite 'cercuri' suspecte si, in acest caz, e mai usor sa cazi in fund in fata filmului acestui regizor videoclipist pe nume radu muntean
5. ca (printr-un remarcabil limbaj aluziv) consideri personajele din filmul lui puiu niste 'fantasme' care n-au nici o legatura cu realitatea, desi filmul sau, trebuie sa recunosti, este infinit mai realist decat 'furia' lui muntean: personajele sunt mult mai atasante si mai 'populare' (da-mi voie sa folosesc o expresie mai putin academica), macar capul mafiot (!) sau fetzele ce apar in scena 'livrarii' (perfecte!), impresia de groaza pe care o lasa finalul este mult mai autentica si mai credibila etc.
scena de final in care mafiotul are un strigat de durere la vederea fiului sau mort este cumplit de penibila - este o involuntara parodie a scenei de final din 'nasul 3' al lui coppola.