View Single Post
Old 19 Dec 2004, 14:33   #790
notorious
NBK

notorious

Originally Posted by nume:
Filmul este exact asa cum e si societatea romaneasca cu o singura adaugire : unii din voi n-au cum sa inteleleaga societatea asta, pentru ca mai conteaza si cercurile pe care le frecventezi sau le-ai frecventat la un anumit moment din viata. Din punctul asta de vedere eu sunt un sustinator fara rezerve al filmului. Regizorul zugraveste o lume care exista, nu fantasme cu traficanti de droguri care pun in mana unor pusti gaozari "marfa" de zeci de mii de dolari.

mai, nume, sa nu crezi ca am ceva cu tine, dar din postarea ta am retinut chestii:

1. ca 'filmul este ca si societatea romaneasca' :w00t: (de tot rasul exprimarea)

2. ca in romania exista doua (sau mai multe) societati :w00t: :w00t:

3. ... dintre care una este dura si necrutatoare, iar noi (sau unii dintre noi), care ne aflam intr-una 'utopica' n-avem cum s-o cunoastem, pentru ca n-am facut parte din ea.

4. ca dta ai frecventat anumite 'cercuri' suspecte si, in acest caz, e mai usor sa cazi in fund in fata filmului acestui regizor videoclipist pe nume radu muntean

5. ca (printr-un remarcabil limbaj aluziv) consideri personajele din filmul lui puiu niste 'fantasme' care n-au nici o legatura cu realitatea, desi filmul sau, trebuie sa recunosti, este infinit mai realist decat 'furia' lui muntean: personajele sunt mult mai atasante si mai 'populare' (da-mi voie sa folosesc o expresie mai putin academica), macar capul mafiot (!) sau fetzele ce apar in scena 'livrarii' (perfecte!), impresia de groaza pe care o lasa finalul este mult mai autentica si mai credibila etc.

scena de final in care mafiotul are un strigat de durere la vederea fiului sau mort este cumplit de penibila - este o involuntara parodie a scenei de final din 'nasul 3' al lui coppola.