View Single Post
Old 16 Dec 2004, 12:57   #60
Nazgulu'
Novice

Nazgulu'

Inainte de era cablului, singurele desene la care aveam acces erau cateva clasice Disney de genul Goofy, Mickey Mouse si ce era pe tvr dimineata. Mi se pare foarte ciudat acum cand ma gandesc ca vezusem casetele alea de zeci de ori si tot imi placeau la fel de mult de fiecare data.
Apoi, in era Cartoon Network eram abonat in fiecare seara la Scooby Doo si Mask. Apoi a venit Dexter's Laboratory(din care nu am mai vazut un episod de foarte mult timp din cauza traducerilor & adaptarilor infecte), care a fost cam singurul din noul gen de desene(Powerpuff Girls, Weasel...) care mi-a placut. Restul nu aveau mare farmec. Imi aduc aminte cu placere si de Jetsons, SWAT Cats si niste desene care se difuzau dimineata, pe la 6:30-7, cu trenuri miniaturale si altele cu fructe. Ma uitam la ele nu pentru ca imi placeau neaparat, ci pentru ca erau singurele difuzate la ora la care asteptam sa plec la scoala.
Insa indubitabil, cele mai bune erau cele clasice, de la Disney... nu cred ca se vor mai face vreodata desene atat de bune.
Ca sa raspund la intrebarea topicului, desenele m-au influentat destul de mult, atat la gradinita cat si la scoala se faceau tabere, fiecare cu preferintele ei in domeniul atat de serios al desenelor. Desenele, domeniu foarte apropiat de cel al jucariilor si al dulciurilor, ne-a influentat in mod clar copilaria, practic totul se desfasura in jurul lor.
Cele care ma enervau erau unele cu niste pirati, cu un personaj negativ cu o nava foarte mare in care personajul pozitiv avea o pluta comparativ. Nu-mi placeau de nici un fel. Altele enervante erau cele editate dupa desenele vechi, cum ar fi Tom & Jerry Kids, Flintstones cu Bam Bam si Pebbles protagonisti, 13 Ghosts of Scooby Doo(parca asa se numeau)...