Originally Posted by mhflgr:
Originally Posted by Mala Portugal:
Citind ce s-a scris prin presa despre filmul asta am gasit o eroare de interpretare nu doar la habarnisti in ale filmului gen Ficeac & Hurezeanu ci si la critici de profesie . Ei il acuzau pe Ciulei ca ar fi selectiv in preluarea subiectului, ca a trunchiat realitatea dar, din cate stiu eu, genul asta - observational documantary - se concentreaza in general pe un singur aspect al realitatii. Nu e vorba de manipulare sau dezinformare fiindca regizorul nu iti explica ce vezi ci doar filmeaza. Iar tu ca spectator alegi ce vrei sa crezi.
|
De abia atunci ai cu adevarat puterea alegerii/deciziei.
Ce efect credeti ca ar fi avut un fel de "Fahrenheit 9/11" anti-Nastase si anti-PSD lansat in toata tara cu cateva luni inaintea alegerilor? Ar fi schimbat putin situatia, macar cea din Parlament? (Desigur, raspunsul corect este: nu, pentru ca nu ar fi aparut niciodata  )
|
Acelasi lucru l-am spus si eu la fahrenheit 9/11, cu toate ca nu cred ca mai era necesar sa se realizeze asa ceva la noi , toti stim ca psd-istii sunt niste comunisti imputiti cu "fete noi", reciclati de o istorie toleranta , de un sri care a dosit bine dosarele s-au le-a dat la casat . Poate ca daca s-ar fi realizat ar fi starnit ceva reactii in presa si cam atat , plus ca celor care l-ar fi facut li s-ar fi fluturat in nas replica : "dovedeste-o ! "