View Single Post
Old 10 Dec 2004, 08:12   #46
Terror_IST
Guru

Terror_IST

Originally Posted by Demona:
La fel shi Ghost on a Shell.

Parca e "Ghost in the Shell" (cyber-punk, cam greu de digerat)
Greseala mea cu MANGA, din pacate m-am obisnuit sa numesc asa toate productiile de anime.

Stiu ca la japonezi a fost o faza cu un pusti carea sarit de pe bloc in speranta ca va veni Pikachu sa-l salveze si s-a cam spoit de asfalt!
Violenta era si in "Tom & Jerry", se loveau cu tot felul de obiecte metalice, soarecele ii taia sau ii dadea foc la coada pisicii...
Plus fazele ancestrale din orice desen animat care se respecta cu plutitul in aer cateva secunde inainte de cadere (Coiotul in plus nu patea niciodata nimic...)
Mai rar am vazut in vreun desen animat un personaj care sa moara (ma refer la desenele clasice).
Filmele Disney aveau majoritatea scopuri educative chiar... In ziua de azi ce mai inteleg copiii din desenele pe care le vad mai mult pe Cartoon sau Fox decat clasice pe VHS sau mai nou DVD?
Animatia a ajuns astazi la o calitate extraordinara: Ice Age, Finding Nemo, Dinosaur etc.
In Finding Nemo de exemplu se speculeaza o idee foarte clara: copiii care nu asculta de parinti o patesc! Pe langa asta, pentru cunoscatori caterinca la Mission Imopssible!
Intotdeauna mi s-a parut ca lung metrajele de animatie au doua substrate: unul pentru copii si altul pentru copiii mai mari.
Dupa cum am mai spus la 5-6 ani am plans la "Ferma Animalelor", dar niu pentru ca as fi inteles profunzimea fabulei ci pentru ca a murit calul Boxer.