'asta e' - 7/10
documentar bun, apasator, infiorator pe alocuri, dar si multa mancatorie de rahat... nice try, domnule ciulei, dar nu vindeti castraveti gradinarului!
'manhunter' - 7/10
comercial si foarte speculativ, michael mann incepe binisor. scenariul e prost, petersen joaca ok (dar mai slab ca ed norton), pe cand brian cox nu ajunge nici la gleznele lui hopkins (desi a avut ceva mai mult umor crud). stereotipiile prin care trece mann cu acest thriller (clasificat de revista britanica nu-stiu-care drept cel mai vioent film facut vreodata !! :shock: ) sunt salvate, in schimb, de muzica geniala (combinatie foarte rafinata de rock clasic si pre-punk), imagine (primul cadru tras e chiar teribil !) si jocul oferit de tom noonan. una peste alta, parca mai bun remake-ul...
'nostalghia' - 8.5/10
ciudat, mi s-a parut un tarkovski mai steril... poate si pt ca filosofia rusului suna cam nasol in italiana (tarkovski meets fellini ? :lol: ). a sesizat cinevatrimiterea (prin personajul lui erland josephson) la ultimul sau film - mult mai stralucitorul 'sacrificiul'?...
'primal fear' - 7/10
bun, edward norton joaca genial (e rolul carierei sale, zic eu!), gere e fermecator ca intotdeauna (dar mult mai sofisticat)... pacat ca regizorul, gregory hoblit (debutant pe marele ecran, calit in schimb pe platourile de TV, unde parca a regizat cateva episoade din 'L.A. law'), se crede mereu cu un pas inaintea noastra cand, fara prea mare atentie, suntem NOI cu un pas inaintea lui...