Originally Posted by Blue:
Vad ca multora le place Fight Club. Dar stiati ca el nu a fost un succes la box office?? Oare de ce??
|
1.Pentru faptul ca la box-office, succes au toate mizeriile de filme carora in schimb li se face o reclama colosala. Shi lumea se duce... Dar ar fi azul sa te intrebi, cator oameni din salile de cinematograf, dupa o ora de vizuionare, nu ajunge sa le para rau pentru ca au aruncat banii de pomana ca sa vada un rebut de film. Unele mai iau shi cate un Oscar pentru efecte speciale shi alte bazaconii, iar dak filmul e cumva o povestioara de dragoste destul de larimogena are m-ai implica in lucratura ei shi un dezastru mititel acolo shi vreo 200, 300 de victime, atunci filmul are un loc garanat in topul candidatilor pentru cel mai bun film, iar daca bugeul mai este shi astronomic aunci sunt sanse de 99.9999% sa shi castige faimosul trofeu(Titanic, in aces caz, este un bun exeplu).
2. Vad ca Fight Club este trecut in capul listei preferinelor tale, asha ca ma gandesc care e rosul aestei intrebari puse de tine. Ai fi putut sa iti dai singur seama de motive, daca tot iti place filmul atat de mult.
3.(putin oftopic) Parerea mea este ca "Fight Club"-ul este un film cam supraevaluat. Exisa filme are trateaza am aceeasi tema intr-o maniera mai serioasa si totusi nu s-au buurat de atata suces. Si ese genul de film are ar vrea sa fie lua n serios, dar pe de alta parte isi auto-ironzeaza continutul, astfel inca iti da senzatia unui film indecis. Finalul deplorabil ese un exemplu bun in acest sens. Nu am nimic cu David Fincher, chiar "Seven"-ul il consider unul dintre cele mai bune thrillere facute vreodata si nici nu spun ca "Fight Club" este un film prost, spun doar ca se face prea mult tam-tam pe el, cand exisa ale filme mai bune din aeeasi sfera(Lost Hghway, spre exemplu).