Thread: Respiro
View Single Post
Old 02 Dec 2004, 10:51   #1
Holden
Junior
 
Holden
 
Join Date: Apr 2003
Location: Bucuresti
Posts: 51
Respiro

Vazut la renovatul Europa ieri seara.
Surprinzator prin claritatea imaginii, a peisajelor si a filmarilor subacvatice. Insa, in vreme ce in Malena lui Tornatore aparea o Sicilie citadina, aici avem de-a face cu un sat insular de pescari. Povestea poate lasa o prima impresie a lipsei "greutatii" scenariului, in spatele liniaritatii ascunzandu-se o problematica asemanatoare cu cea intalnita in cazul Malenei. Cand spun asta ma refer la felul in care este luata femeia in "gura satului" si mai ales la comportamentul sotului ale carui iesiri nervoase sau, uneori, indiferenta o aduc pe Grazia la statutul de papusa.
De altfel, situatia este de la inceput sugerata si de prezenta pe soundtrack a melodiei "La Bambola" a lui Patty Pravo (1968).
Filmarile subacvatice sunt exceptionale, secventa finala reunind in acelasi plan zeci de oameni priviti de jos in sus in timp ce lovesc apa cu "inotatoarele"
Copiii joaca absolut firesc. Dar... nimic neobisnuit pentru un film italienesc. Numai cand ma gandesc la filmele lui Tornatore, realizez ca exista o traditie in acest sens.
Holden is offline   Reply With Quote sendpm.gif