Originally Posted by Mala Portugal:
A fost joi :lol: & bifestul e la final 
|
Don't cry for IT Portugal,IT shall be back!:hmm:
Originally Posted by Keyzer Soze:
tocmai stilul asta inconfundabil e problema, 'Ubijtsi' fiind un film prea minor pentru a conta catusi de putin in filmografia maestrului. Sa fim seriosi, e un film ridicol (vezi personajele improvizate de catre cei trei regizori, sau negrul ala dat cu crema de ghete), iar Tarkovski (dupa cum bine stii) nu a regizat decat anumite secvente, si alea ca vai de ele.
Dar, sa nu fim prea duri - e totusi un exercitiu academic.
|
Secventa din camera lui Anderson e regizata de Gordin(adica vreo 3 minute) restul de Tarkovsky si daca ma tine memoria a luat si niste premii la festivalurile din Vest(ceea ce i-a adus o mai mare receptivitate din partea Occidentului pt. lucrarile ulterioare).Probabil filmul pare ciudat pt. ca e prima adaptare a unei opere occidentale si trateaza niste tipologii care nu au nici o legatura cu societatea rusa.
Originally Posted by Leonard:
Aºa mi s-a pãrut ºi mie, cam slab faþã de alte filme de Godard. Subiectul idiot la prima vedere dar am aflat dupã ce am vãzut filmul cã parodiazã perioada comunistã. Romantismul e prea puþin prezent aici faþã de altele ale lui.
|
Singura legatura care o vad cu comunismul e discursul utopic pe care il propune filmul insa daca in teoria utopica comunista dezumanizarea se petrece prin reducerea individului(indiferent de statul uman) in unealta economica in Alphaville dezumanizarea se petrece la modul fundamental(prin interzicerea a ceea ce defineste omul ca fiinta).Oricum filmul schioapata si asta se vede.
L'eclipse(1962)-Antonioni-Antonioni in alb-negru :sick: