l-am vazut si eu iari la 'studio'... nu pot sa zic ca m-a dezamagit, pt ca nici n-am avut asteptari cine stie ce de la el. tot ce citisem erau niste pareri fanatice pe imdb cum ca originalul este o capodopera si nimeni nu-l va intrece bla bla bla...
in primul rand, eu n-am mare lucru impotriva remake-urilor: 'dawn of the dead' a fost la fel de bun (desi diferit) ca filmul din '78, 'the thomas crown affair' a fost MAI BUN decat filmul lui jewison etc.
nici eu n-am vazut originalul (desi cred ca sinatra ar fi trebuit sa continue cu 'new york new york'), dar asta de jonathan demme a fost kiar mistocutz (desi nu sunt mare fan al regizorului, care cred ca va ramane regizorul unui singur mare film 'tacerea mieilor').
streep a jucat genial (chiar am citit ca ar intra in competitia oscarurilor la anul), washington asa si-asa (dar asta nu-i problema, pt ca washington decade pt mine - s-a ingrasat cat un porc si ofera din ce in ce mai des niste roluri cabotine bine exersate), shreiber bine, voight e de dragul afisului. dar cert e ca nu m-am plictisit la el. chiar deloc! in primul rand e remarcabila imaginea lui tak fujimoto (apropiat colaborator al lui demme si shyamalan), muzica lui rachel portman, montajul e genial, deci ca atmosfera e perfect.
pacat ca spre final se 'desira' incet (din pacate, deci insuportabil), dar sigur...