View Single Post
Old 17 Nov 2004, 15:27   #112
Nae
Dead Man Walking

Nae

Send a message via Yahoo to Nae
Originally Posted by lynx:
Cu filmul asta Italiencele este o chestie tare ciudata. Unii zic ca filmul ”nu spune nimic”, altii /mai ales criticii/ ”ca a vrut sa spuna prea multe” si ca de aia e prea dezlanta, prea expeditiv cu povestea. Pai, sau una, sau alta!
Personal, cred ca filmul transmite mai multe mesaje /de ce e musai sa fie numai unul, pentru a crea o aparenta coerenta?/. De asemenea, la cateva saptamani dupa vizionare mai tin minte foarte bine scene, dialoguri, stari. Intr-un cuvint, am ramas cu o amintire placuta despre acest film si nu vreau sa-l compar cu nici un alt film strain sau autohton. Dupa parerea mea, Italiencele a trecut examenul.

bravo lynx, ai nimerit-o...
si eu am aceiasi impresie... si nu cred ca filmele trebuie sa fie comparate... fiecare film este 'unic', si fiecare film 'zice ceva', pentru unii, si pentru altii, nu 'zice nimic'... cu asta pui punct, si treci la urmatoru'.
nu cred ca are nici un rost sa stai sa compari filme, pentru ca nu ai cum si dece. fiecare regizor a avut ideia lui, fiecare actor a fost cum trebuia sa fie in film ('prost' sau 'bun' este o intrebare de gust), si in general, povestea, si mai ales modul in care a fost povestit, ramane unica. o comparatie este complet deplasata, si lipsita de rost.
si eu am ramas cu ceva din filmul asta, cu stari si scene, si atunci in sala, cand am stat si m-am uitat la el, atunci mi-a placut. altceva nu conteaza.
Nae is offline   Reply With Quote sendpm.gif