Immortel (2004) 5,5/10 povestea cam naiva, gen I Robot. animatie 3d gen shrek, frumoasa ce-i drept. pe ansamblu nu m-a spart. l-am uitat destul de repede
Kieslowski:
Decalogue 5 - 5/10 (m-a enervat ca n-am inteles de ce l-a omorat pe taximetristul ala, nu vad nici o motivatie dramatica. in rest nu prea se intampla nimic, decat executia tipului la final)
Decalogue 6 - 7/10
Decalogue 7 - 7,5/10 (asta da, o poveste cat se poate de realista si credibila)
Balanta (1992 Pintilie) 8/10 il vazusem la tv mai demult (se vedea execrabil), dar parca alta impresie mi-a facut acum pe dvd-rip. super tare. in top3-ul filmelor romanesti vazute de mine. Maia Morgenstern cred ca ameritat premiul Academiei Europene
Silent Movie (Mel Books 1976) 8/10 are niste idei Brooks asta de-ti sta mintea-n loc. am ras ca un isteric aproape tot filmul. mai bun decat celelalte ale lui pe care le-am vazut
MASH (Altman 1970) 6,5/10 m-a cam dezamagit. ma asteptam sa fie comic, ca serialul. singurul episod amuzant a fost cu ala care credea ca e homosexual si a decis sa se sinucida. la sfarsit e un cliseu incredibil: fotbal american & stuff... scenariul destul de simplist in comparatie cu Catch-22, care e mult mai complex, mult mai amuzat, are mai multe personaje. cel mai slab dinte Altman-urile vazute de mine
Prenom: Carmen (Godard 1983) 8,5/10 superb scenariul. te face sa te intrebi daca nu cumva are legatura cu realitatea. Godard are si el un rol secundar (in rolul lui Godard, un regizor celebru exclus din cinematografie in urma cu cativa ani, care se "indragostise" de un spital, in fiecare saptamana facea tot posibilul sa se imbolnaveasca pentru a ramane acolo). Nepoata lui impreuna cu niste amici se hotaraste sa faca un film documentar. totul se impleteste cu repetitia unui cvartet de Beethoven, n-am inteles chestia asta dar e minunat. la un moment dat se ajunge la poli-muzica: repetitia cvartetului de Beethoven cu muzica propriu-zisa a filmului (de Tom Waits), alternand spectaculos si imaginile. al doilea dupa Le Mepris in topul meu al filmelor lui Godard.