Haute Tension (Aja 2004) 7,5/10 am explicat deja la topicu despre filmu francez de ce mi-a placut atat de mult.
Thirteen (2002) 6,5/10 filmu nu e prost, e doar neinteresant. cam multe fete (minore) pe metru patrat. imaginea frumoasa, realizata de Elliot Davis in stilul sau caracteristic, usor cam mult folosita filmarea din mana. Holly Hunter, mama uneia din fetele din rolu principal, pare mai tanara ca oricand.
The Player (Altman 92) 8/10 satira la filmele hollywodiene, film in film. aluzie la Sunset Blvd. Tim Robbins joaca excelent (ca de obicei).
Belle de jour (Bunuel 67) 7,5/10 nu prea o inghit pe Catherine Deneuve dar filmul e foarte bun.
Garfield (2004) 3/10 incepuse simpatic dar a dat-o intr-o poveste clasica plina de clisee de mi s-a facut sila. imi pare rau ca l-am vazut
Northfork (Mark & Michael Polish 2003) 8/10 nu stiu in ce gen sa-l incadrez, ceva nou in orice caz, cam lipsit de clisee pentru un film american. un oras pe cale de disparitie, un copil bolnav. aripi (de ingeri...?). montaj paralel. senzatie de atemporalitate. muzica spectrala la inceput si la sfarsit. nu are roluri principale (totusi un rol secundar mai remarcabil e James Woods, mai joaca si Nick Nolte). o imagine fantastica, in special folosirea luminii e sublima. cu siguranta un film ce ar merita vazut la cinema pe ecran mare (predomina spatiile deschise si planurile ansamblu)
@korben, notorius si altii: poate ma ajutati sa inteleg si eu care e faza cu filmu ala eterna neprihanire a mintii nepieritoare sau cum draq-i zice... ce il face sa nu vi se para mediocru si banal? si de ce ar fi mai bun ca alte filme scrise de kaufman? (sa luam human nature de pilda ca tot de regizat de gondry, care mi s-a parut superb)