da, coco care dreptate, si si lynx, referitor la ALS... totusi, in marea parte a criticilor lui, am descoperit si eu parerea mea, dar nu pentru filmul asta.
referitor la cin. ro., nu cred ca trebuie sa ne coboram standardele, dar nici sa nu le ridicam... adica cum, noi comparam 'italiencele' cu 'LotR' sau cu 'eternal sunshine of the spotless mind'??? aici este o intrabare de logica...
dar nu asta vroiam sa spun, ci exact inversu'... cat de frumos este sa vezi ca atunci cand in romania se lanseaza un film, toti se asteapta la marea revoluite in cinematografia romaneasca, si atunci cand vad ca filmul este placut dar nu extraordinar, toti incep sa critice de mama focului... de o data toti sunt critici de film, de o data toata lumea a inteles totul, si de o data toata lumea incepe sa traga filmu' in cacat... pai asta nu m-i se pare normal... si ne uitam si aici, pe cinemagia... sunt filme care vin la cinema, si care trec si neobservate prin forumu' asta... uni zic ca-s bune, alti ca-s proaste... atat. dar nu, la filmu' romanesc toti sar in sus, si isi dau cu parerea, numai dintr-un fel de frustrare ca cinematografia romaneasca inca nu a ajuns la standardele americane...
filmul asta, italiencele, nu este o capodopera, dar nici cel mai extraordinar film posibil, ci este un film 'sentimental', si cum a mai fost zis, 'de suflet'... si din punctu' asta de vedere el poate fi comparat cu filmele 'occidentale' fara nici o problema... tehnic... mai avem un drum lung... cand reusim sa producem 100 de filme pe an, pai da frate, atunci cu placere!
|