off topic (sau nu?)...
nu am vazut 'italiencele' si nici nu cred ca am sa-l vad prea curand, astfel ca nu voi comenta pe marginea lui (sau a lor..

)
ceea ce ma intereseaza este filmul romanesc... de ce fratilor sa apreciem un film mai mult decat merita? doar pentru ca este romanesc? doar pt ca a iesit in cinematografe? doar pt ca regizorul este debutant, iar actorii depasesc nivelul vulgar al ridicolului de pana acum? doar pentru ca are cateva poante bune? get lost...
who the f cares? de ce trebuie sa ne coboram de fiecare data standardele atunci cand vorbim despre un produs made in romania? de ce trebuie sa ne gasim scuze? scuzele si circumstantele atenuante (nu avem bani, nu avem experienta, producatorii, cnc-ul, gazonul netuns, crampoanele nepotrivite) apar de obicei odata cu produsul sau, mai grav, inaintea acestuia
ar trebui asadar ca, la inceputul unui film, regizorul si actorii sa ne tina un mic discurs gen 'all apologies, nu fiti atat de duri, suntem totusi romani...'
sau, dimpotriva, ar trebui sa munceasca mai mult pe platouri, in loc sa se planga prin bodegi (lansari)?
si un al doilea aspect: ca romani, ar trebui sa fim mai ingaduitori cu nonvalorile, in schimb valorile certe trebuie umplute de rahat... +1 si cu -1 egal 0... este oarecum simptomatic! nu vrem sa fim o natie in alb si negru, ci doar intr-un gri bolnav(icios)
ps: ca cetatean roman, nu am nici o vina si nici un motiv de mandrie pentru asta...