Filmul nu este deloc prost! Cred ca multi dintre cineastii romani nu fac decat sa-si povesteasca filosofiile sterile, uitand cu totul de public. In mod categoric, nu fac parte din categoria de public Vacanta Mare si nici nu ma uit la emisiuni gen Cao, Darwin. De aceea, nu pot fi de acord cu cei care compara Italiencele cu Garcea. Sa fie clar, Italiencele are emotie, are adevar, actorii nu vorbesc pasareasca pe care ne-am obisunit sa o auzim in alte filme romanesti. As compara mai degraba acest film cu unul dintre ultimele filme ale lui Mihalkov-Koncialovski, <Gainusa Riaba> se numeste, film si el controversat. Oricum, la ora actuala, a face filme plictisitoare, de un snobism sforaitor, in care se regasesc vreo doi-trei critici de film care nu mai stiu sa fie obiectivi inseamna a falimenta cinematografia romaneasca! Publicul, dragii mei, conteaza si el. Filmul Italiencele aduce spectatori in sali, foarte bine! S-a dorit, probabil, un compromis intre artistic si comercial. Mi se pare unul reusit.
|