Originally Posted by KORBEN:
avem o cinematografie trista chiar si in comedii.....
|
Ia uite! Cind vrea, Korben poate sa fie chiar lucid. Cred ca asta inseamna sa o ia mai subtire cu Web-ul.Mi-a placut incheierea postului lui. Si eu cred ca cinematografia romaneasca trebuie sa fie supusa acelorasi criterii critice ca si restul filmelor care apar pe ecran. In fond, nu cred ca problema bugetelor alocate pentru realizarea lor le impiedica sa fie bune. Amintesc aici trei exemple devenite deja clasice, cu regizori care, on a shoestring budget, au reusit sa faca filme bune: El mariachi (Robert Rodriguez), cu numai 7000 $, si de catre un regizor fara scoala. The Blairwtch Project (aprox 30000 $) si Following (Christopher Nolan). De cinematografele vecine nu stiu prea multe, insa am vazut un film unguresc, Kontroll, cu mult peste toate filmele romanesti (la un loc

). K's mi-a povestit Padurea, tot din Ungaria, care pare foarte promitator. Atita timp cit un bilet la La Mala educacion costa la fel de mult ca un bilet la Italiencele sau Damen Tanga, spectatorul platitor trebuie sa manifeste aceleasi exigente. Cum zicea si EgoN, nu trebuie sa joci tot timpul in Divizia D si sa inchizi ochii la filme, doar pentru ca tu esti roman si tie ti se iarta ca nu il ai pe Abramovici in spatele camerei.