Originally Posted by EgoN:
cum adica sa gandesc intre granitele tarii in care traiesc? sa fiu bine inteles, eu nu vreau sa mor cu george cosbuc de gat! m-am saturat sa tot vad filme ce joaca la categoria musca, eu vreau campioni la categoria grea.
vreti nu vreti, italiencele e un film slab, nici macar decent (scenariu prost si previzibil, exagerari "balcanice" demne de emisiunea lui mitica popescu de pe tvr2 , joc fara nuante (mara si ana - ok), regie cu vreo 2 trucuri ieftine).
sa nu bagam acest film in aceeasi oala cu vreun film de pintilie, puiu, caranfil, muntean, mungiu...
sa depasim faza asta de mandrie autohtona si privirea asta indulgenta ce spune :"e al nostru, tre' sa-l iubim" . un film romanesc nu-l vad ca pe un meci al echipei nationale de fotbal.
|
ma declar un sustinator al punctului de vedere al dlui egon - care pune punctele pe toate 'i'-urile din 'italiencele'.
cred ca e profund nesanatos sa perpetuam acest dublu standard in leg. cu filmul romanesc! si - in contextul filmului rom. - pe debuturile de dinainte de '89 & cele de dupa...
kiar nu inteleg cum puteti sa fiti atit de indulgenti cu un film atit de prost, in skimb sa strimbati din nas (unii dintre voi) la filme straine (americane) - ma gindesc la 'colateral'.
CE putea sa va placa la 'italiencele'?? scenariul gen 'stirile pe scurt', care nu urmareste nici o idee, nu aprofundeaza nici o situatie - totul lasat vraiste, la marea plesneala?...
si unde este ritmul?
ah, k rizi la unele poante, k te amuza anumite personaje (vezi 'talibanu'), k unele dialoguri suna 'firesc' - da, e adevarat; dar sa ne multumim cu ATIT DE PUTIN, doar pt k filmul e rom. & regizorul e debutant?
sorry; not 4 me!
am fost recent la londra, la o retrospectiva pintilie, si am revazut debutul lui din '65 - 'duminica la ora 6'... IMPECABIL! era un film care (lasind povestea la o parte) era ABSOLUT SINCRON cu ce se facea la acel moment in cinematografia mondiala!! (nouvelle vague, etc)
sau luati altele - remarcabile: 'nunta de piatra', 'editie speciala' etc...
sau - dupa '89 - 'e pericoloso sporgersi', 'marfa & banii'...
kiar si 'examen' - care e zece clase peste 'italiencele' (& putin conteaza k x sau y s-a 'plictisit' la el!)...
pt k, daca e vorba de ris, poti ride si la geo saizescu, si la 'vacanta mare', si la 'garcea & oltenii'... filme pt 'marele public', nu?
dar cum de-au scazut atit de mult standardele receptarii?
cred k sint multe motive, dar unul dintre ele e sigur televiziunea...
sint filme care nu sint decit echivalentele lui 'ciao, darwin' (sigur, NU e cazul 'italiencelor'!)... ASTA vrem???
cu aceasta (trista) ocazie, anunt discret k ma retrag o perioada de pe ac. forum - de care am devenit periculos de dependent!
am cunoscut aici cinemaniaci simpatici (ricutza, lady_skar, keyser soze, egon...) sau antipatici (marx...) sau amin2 la un loc (ambra, herbert...),
fani pasionati de una sau alta (gaandalf, demona...) - o intreaga comunitate pe care am incercat s-o inteleg kiar si atunci cind m-am certat cu (aproape) toata lumea.
a fost o experienta... interesanta
pe care nu o regret - desi, probabil, o sa regret timpul (prea mult!) petrecut zappind de pe un topic pe altul...
cu bine.