View Single Post
Old 16 Oct 2004, 01:18   #411
ogto
Gandhi's Big Gun

ogto

The Piano (1993) - 10/10 Nu obisnuesc sa dau 10 la orice film care e bunisor, dar filmul asta este superior MULTOR filme care le-am vazut de curand. Un film pur si simplu remarcabil, nu am cuvinte. Holly Hunter a luat Oscar pt. rol, scenarista a luat oscar pt. scenariu si ce este absolut fascinant este ca a luat Anna Paquin Oscar! Nu zic ca nu merita, joaca foarte bine in film (ea este tipa din X-men, rouge), dar in filmul asta avea vreo 11 ani... Un oscar la 11 ani?!? Wow. Asta poate insemna doua lucruri: 1. va avea o cariera stralucita si ca va juca bine. 2. A fost un "one time performance" si nu se va mai repeta vreodata. Momentan zic ca e o actrita ok si are sanse sa se afirme. we shall see.

Si sa nu mai zic de Holly Hunter, care joaca genial, mai presus de cuvinte. Nu stiu cum a reusit, dar isi merita Oscarul 100% pt. acest rol. Daca nu-l lua pt. rolul asta, ATUNCI PT. CARE?!? daca nici asta nu merita oscar, atunci era nasoala treaba.

Un film de 10, fara discutie. A MUST SEE!

Fahrenheit 9/11 (2004) - Filmul se imparte in doua parti: partea cu Bush si partea cu razboiul din Irak. Partea cu razboiul din Irak a fost ok, dar nu a fost pe gustul meu. In timp ce partea cu Bush este senzationala. Nu numai ca tot ce arata acolo e fascinant, ci la unele faze intrebam pe ala de langa mine: "Ba, astia sunt seriosi? Chiar asa s-a intamplat?!?". Si partea trista este ca totul e adevarat si chiar asa s-a intamplat. Filmul vb. pe foarte multe nivele si e greu sa tragi o concluzie, dar pot spune asta: americanii l-au votat si il merita. Chiar daca a fost aranjata alegerea, vreo 45%-48% tot l-au votat, deci, il merita. Si acum sa vedem daca va fi scos din "joc". Daca americanii il voteaza din nou, atunci e clar... O fi Bush cam idiot, dar mai idioti sunt aia care-l voteaza...

8.5/10 pt. Fahrenheit 9/11 (impresionant)