Hmm
Sergiu Nicolaescu a fost unic pentru cinematografia romaneasca. El a avut curaj in primul rand. Ca actor pot spune ca a fost destul de slab ca sa nu zic si mai rau. Insa el a fost singurul care a avut curaj sa faca filme cu aer occidental in tara la noi. Unele din filmele sale pot rivaliza cu filmele politiste frantuzesti de prin anii 60 - 70. Suntem subiectivi si ori cadem intr-o parte ori in cealalta. Insa nu poate fi criticat in nici un fel Sergiu Nicolaescu. Este foarte simplu acum in zilele de astazi sa aducem reprosuri lui Sergiu, dar daca ne gandim in ce conditii a lucrat, caci comunismul iti permitea foarte putine si aici reamintesc faptul ca filmul Reconstituirea a rulat foarte putin si a fost un film extrem de popular si de vizionat, mi-a povestit tata cum stateau oamenii de la 3 dimineata sa prinda rand la bilete. Singurul repros pe care il pot aduce lui Sergiu Nicolaescu este acela ca s-a distribuit in prea multe roluri din filmele sale. Iar el nu are talent ca actor. Deci in concluzie parerea mea este ca Sergiu Nicolaescu a adus un aer proaspat cinematografiei romanesti sufocata prea mult de comediile deja traditionale , dramele de la sate si filmele patriotice iar greselile sale din filme pot fi cu usurinta blamate in ziua de astazi insa eu cred ca ar trebui sterse cu buretele.
Mihai Viteazul - unul din cele mai grozave filme romanesti as zice( a fost si propus pentru nominalizarea la oscar)
|