View Single Post
Old 06 Oct 2004, 17:21   #78
alina-cj
Novice

alina-cj

Send a message via Yahoo to alina-cj
Revin...

Dragii mei,
iata ca nu m-am lasat doborata de "asalturile" voastre si am revenit... Nicidecum din incapatanarea de a ma contrazice cu cineva, nu, mai degraba din dorinta si speranta ca va aparea totusi cineva caruia i-a placut filmul. Asa cum am spus-o si in primul mesaj nu am venit aici pentru a va convinge pe voi ca acest film este bun. Mie mi-a placut si, da, m-am regasit in acest film. Nu am o varsta foarte inaintata ca si printzul Andrei, dar pot spune ca tot ce am trait pana acum a fost intocmai. Mi-am petrecut viata pe drumuri, am savurat aceste drumuri, m-am bucurat de asteptarile pe care le aveam fata de destinatie si de fiecare data cand am ajuns acolo vroiam sa plec in alta parte. Pe drum... Nu, nu sunt inca in tren, nici nu imi doresc asta, dar pot spune ca mi-am construit viata pe vise... ca si el. Asta e realitatea, asta sunt eu. In fine, nici acesta nu era motivul pentru care am scris aici.
Ce mi s-a parut putin frapant a fost mai degraba faptul ca toata lumea din sala radea la acest film... stiu ca daca nu ati trecut prin asta se poate sa vi se para greu de inteles, dar sa stiti ca exista persoane care sunt asa. Poate ma insel, dar din aceasta atitudine a lor eu m-am gandit ca poate nu au inteles. In fine... revenind la Sergiu Nicolaescu nu pot spune nici macar ca sunt un fan al filmelor lui anterioare, nu. Lasand deoparte tot ce s-a spus despre modul lui de a "lua bani de la buget" pentru filmele sale, despre faptul ca el se afla mereu in centrul tuturor scenelor, monoloagelor, etc (lucruri cu care nu pot spune ca nu sunt de acord), as vrea sa spun totusi ca este un mare regizor. Am auzit persoane care spuneau, referindu-se la Orient Expres, ca actorii jucau extrem de prost, ca aveau replicile rigid de bine stabilite, prea "ca la carte". V-ati gandit ca asa trebuia sa fie? Avand in vedere ca totul se petrecea in mintea lui Iordache (fara a insulta inteligenta nimanui, sper ca v-ati dat seama de asta?). Adica printul a murit in 1919, la 3 ani dupa Isabel! El nu a apucat sa imbatraneasca, el nu a existat. Ana se indragostise de o fantoma, de o poveste.
Va pup pe toti si ma bucur totusi ca v-a interesat subiectul.
alina-cj is offline   Reply With Quote sendpm.gif