Thread: Reclama
View Single Post
Old 03 Oct 2004, 00:40   #75
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
Originally Posted by K's:
Imi este clar: nu stii ca pe linga brieful pe care il primeste departamentul Client Service, exista unul de creatie ce include, printre altele, ITGu si modul in care conceptul de creatie urmeaza a fi declinat. Libertatea in creatie depinde si de contul pe care agentia il are pentru o firma.
Discutia cade in common si tare mi-e ca tu vorbesti din citite/auzite si ulterior mai putin gindite (de exemplu aici chiar m-a lovit logica ta: "nu poti sa ai un spot cu o idee super marfa care se adreseaza tinerilor, cand de fapt targetul firmei sunt persoanele peste 40 de ani...", exista core target si unul secundar).

My usual 2 cents

stiam de cele 2 tipuri de target: cel principal si cel secundar...problema e ca cel secundar nu e aiurea...adica daca am o reclama care are ca target principal femeile intre 25-35 de ani, cel secundar se va adresa probabil femeilor intre 20 si 45 de ani...asta nu inseamna ca femeia peste 45 de ani nu poate cumpara produsul...doar ca probabilitatea ca reclama sa o determine sa faca acest lucru este mai mica...mie mi se pare ca un creativ care primeste un brief (de care vrei tu, tot brief se cheama!) nu poate veni cu o idee pt un spot care sa se adreseze in special femeilor de 60 de ani...pt ca nu intra in target...
de asemenea brieful (nu stiu daca ai avut placarea sa te uiti peste unul...sa fii facut unul, cred ca e deja prea mult!) mai contine si alte informatii despre target cum ar fi: din ce mediu social fac parte persoanele tinta, cam care este venitul mediu, spre ce aspira, ce hobbyuri au, sunta mai inclinati spre viata de familie, sunt mai inclinati spre carieara...nu-mi spune ca in momentul in care ai atatea date, nu esti constrans ca si creativ...si asta este doar targetul...in brief mai sunt prezentate si alte puncte....