Sergiu Nicolaescu isi rateaza sansa...
Sergiu Nicolaescu isi rateaza sansa de a-si incheia cariera ca un mare regizor.
Oricum asta se vedea de ceva vreme dar astazi am vrut sa-i mai dau o sansa si am fost la acest film. E ultima data cand fac aceasta gresala.
In primul rand se vede ca actorii romani se pricep mai mult la teatru decat film. Nu pot numi dialog ceea ce am vazut in acest film ci mai degraba o serie de monologuri.
Este un film fals despre un personaj fals. Multe scene pur si simplu nu-si au locul. "Gluma" cu mazarea e de o banalitate si absurditate iesita din comun ca sa dau un exemplu. Nu ma refer la personajul care o spune ci la locul ei in film.
Sergiu Nicolaescu chiar crede ca pentru a prezenta o imagine din trecut trebuie sa se foloseasca de elemente vechi si degradate fizic? Palatul acela poate e vechi azi si arata cum arata dar pentru timpul respectiv trebuia sa fi aratat bine. Mormantul pe care il viziteaza imediat dupa moartea fetei arata ca si un mormant din 1916 privit acum nu in anul in care a fost sapat...sau chiar mai rau. E jenant...la fel ca spuma folosita pe post de zapada. Puteau face macar un lucru bun datorita scestui film si sa renoveze putin faleza de la cazinoul din Constanta si palatul respectiv.
Ce sa mai vorbesc de scena sinuciderii? Fata e intinsa pe zapada intr-o pozitie de-a dreptul caraghioasa si fara pic de sange alaturi. Cei trei care erau impreuna la cativa metri ajung la ea din dirctii diferite. Toata sala a izbucnit in ras. Multe chestii de acest gen asi putea sa mai spun despre film dar nu cred ca mai are rost.
Cu riscul de a repeta o opinie pe care am vazut-o in multe locuri spusa nu pot sa nu afirm si eu ca S.N. trebuie si lase locul...si fondurile...tinerilor regizori.
Este un film realizat de un magaloman...parerea despre el ne-am facut-o nu trebuie sa ne spuna in interviuri cum a imprumutat caracterul sau printului. Doar asa mai putea strange in brate o tanara de 20 de ani? Alt motiv pentru acest film nu vad.
|