Originally Posted by ricutza:
intr-un fel publicitatea mi se pare o forma de arta...pe de alta parte insa, reclama este cea care distruge arta punand deasupra ei ideea de bani, important fiind ca ea sa vanda produsul.
.....
o gramada de idei care il restrictioneaza...si in aceste conditii, trebuie sa vina cu o idee geniala...la un film, nu mi se pare ca regizorul este atat de restrictionat, asa ca nu vad de ce publicitatea ar fi considerata inferioara filmului...
|
Publicitatea este o forma de arta.
Nu vad de ce, in mod imperios, consideri tu ca mobilul material ar distruge artisticul dintr-un spot publicitar. Cum ramine atunci cu o campanie sociala? Da, e adevarat ca e lupta intre agentii in ce priveste portofoliul lor, iar o campanie sociala premiata si aclamata da bine imaginii agentiei, dar dintr-o asemenea lucrare nu se prea scot bani din vinzarea
produsului, din a ideii poate.
M-ai pierdut in ultima parte a postului (adica nu vad logica). Oricum, depinde exclusiv de client cita mina libera ofera creatiei dint-o agentie.
Originally Posted by cherryblossom:
Revista e facuta din hartie de cea mai buna calitate, asa ca pretul e destul de piperat, vreo 10 euro bucata.
|
Nu cred ca suportul este neaparat motivu condimentarii, mai degraba coca. Anyways, mai bine dai 10euro pe asa ceva, decit 300k pe un anuar editat in Romania.
@Leonard: Asa vad si eu lucrurile in ce privesc ofertele Orange/Connex (romanu este atras de pret, deocamdata), dar imi este la fel de clar de ce toate continua a-si promova produsele: fiind concurenta ar fi dezavantajos si nelucrativ sa nu investeasca in reclama. Produsul trebuie sa ramina in atentia consumatorului. In fond, reclama poate fi privita si ca un mod de informare- sa zicem ca exista multi care nu vor neaparat un nou abonament, dar noua oferta li se pare buna, deci se (re)aboneaza. Sa nu mai zic de diversele campanii pe care Coca-Cola le promoveaza sezon de sezon. Mai mult, concurenta exista deja si la nivel calitativ & creativ al spoturilor- vezi in special Adidas vs. Nike, Carlsberg vs. Heineken.