'ladri di biciclette' - 10/10 - coplesitor de realist si atat de aproape de sufletul uman..
'la strada' - 7/10 - nu prea m-a impresionat atat de tare ca '8 1/2' (concurat foarte aproape de 'la dolce vita). nu prea il calific 'unul dintre cele mai bune fellini ever'... mai mult merita vazut pt giulietta masina si anthony quinn...
'le notti di cabiria' - 9.5/10 - asta da, unul dintre cele mai bune felini-uri ever... masina este noua mea idola italianca dupa claudia cardinale
'les quatre cents coup' - 10/10 - absolut cel mai bun film de godard. dar, uita-te la mine, mereu descopar, la fiece autor in parte, alte filme care devin 'best of'... poate pt ca nu i-am analizat cu atentia cuvenita pana acum. si pacat, pt ca nu sunt ignorant, cu atat mai putin in ce priveste filmul
'cabaret' - 7/10 pt york & minnelli... cam trashy / vulgar pt un music-hall. foarte aproape, cred eu, de 'chicago', dar acolo era parodiere a sociatatii gagstero-americane din anii '20... diferit, deci.
'metropolis' - 9/10 - bine lucrat si fascinant manoperat de fritz lang in prima ora si jumatate... apoi devine usor stereotip si obositor, facandu-si locul si o serie de clisee americanesti (inundatii oprite in ultima clipa, oameni care atarna de balustrazi - cine va cadea, cel bun sau cel rau??)
cam atat...