mai..
cerc vicios si aici, :hmm: cauza si efect si aici.profesorii au multe greseli, scoala admite la regie si imagine tineri prea tineri (sistemul cu peste 21 de ani in alte tari mi se pare foarte destept), scoala insasi are un stil crunt de a distruge increderea in sine a unui student sau de a o ridica la cote tampit de inalte.
stiu din povestirile cuiva care a terminat acolo regie (o persoana talentata chir) ca deja in anul trei si ea si toti colegii erau 'artisti', infatuati pana la refuz, cand i s-a oferit o slujba de asistentza de regie la o casa de productie. si nu stia ce e ala un call sheet.si era complet confuz in fata faptelor.pam-pam!
studentii ar trebui sa aiba mai multa practica, si asta ar fi o solutie. sa caute sa se familiarizeze cu procesul cinematografic oricum ar fi el, ca sa nu se astepte dupa patru ani de scoala sa li se ofere de-a gata finantari de lung metraj si sa le iasa si genial.mai faci o clacheta pe aici, o asistenta pe acolo, mai un continuity mai ceva, si gata, ai deja mai multe in cap decat propria-ti maretie.hehe...
ma rog, eu ca profan cam asa zic. pana la urma e tot o chestie de reinnoire a 'sangelui' respectiv sa se curete actualii cineasti, neamule, si sa vina din urma oameni praspeti si puternici.