Thread: Der Untergang
View Single Post
Old 18 Sep 2004, 13:10   #6
Gaandalf
The White Rider

Gaandalf

Am vazut o mica prezentare despre acest film la EuroNews care spunea cum ca filmul ar fi foarte dur shi ca a avut multe piedici in drumul spre lansarea pe marile ecrane. A trecut cu bine aceste hop-uri shi akum se bucura dupa cum atzi mentzionat shi voi de succes.

Tratarea laturii umane a lui Hitler mi se pare o abordare total noua. Pana akum l-am vazut numai in postura de dictator ... adik in discursuri in care da din mana, ii cade parul intr-o parte shi transpira de prea multa gesticultzie ... semne clare a unui om macinat de ambitzie shi idealuri maretze. "intruchiparea raului" spuneti voi shi nu va contrazic dar om in acelashi timp un om k totzi ceilaltzi, k mine shi k voi, al naibii de ambitzios ... kre s-a intamplat sa se afle la locul shi momentul potrivit in istorie manipuland intreaga Germanie shi kre a actzionat conform ratziunii sale. Nu il ridic nici eu in slavi, shi chiar il acuz pentru toate atrocitatzile kre le-a provocat intregii lumi dar ma gandesc ca totzi l-au criticat shi l-au considerat "unealta satanei". Oare noi cum am fi reactzionat in locul lui intr-o natziune kre se simtzea depashita de evrei shi kre tindea spre perfectziune? Totul depinde de mentalitate. Potzi tu sa fii cat vrei de diferit dar pana la urma tot te loveshti de mentalitatea natziunii shi nici nu-tzi dai seama knd te apuci sa arzi mormane de cartzi pe strada shi sa calci evreii in picioare.

Nu shtiu ce latura umana vor nemtzii sa arate in acest film. Poate aceea a perversului dupa cum totzii bine shtim. Mai mult nu shtiu ce sa mai spun pentru ca nu am vazut filmul dar dupa cel mai conttroversat film despre Isus acum vedem un film controversat despre partea buna a lui Hitler. Daca asta nu este subiect de polemica atunci ma las de meserie.