Originally Posted by Leonard:
de acord ca filmul lui fincher e greu de atins, dar ar fi o provocare si pentru altii. citind cartea, am descoperit niste lucruri care nu se simt in film (cum si filmul are momentele lui geniale, mai amplificate uneori decat in carte). totusi Fincher nu e cel mai bun regizor posibil. nu pot sa nu ma intreb cum ar iesi o ecranizare facuta de Stone sau von Trier, si ei au o atitudine anti-americana, anti-sistem, dar cu estetici total diferite si proprii.
|
Cred ca singurul mod in care se poate face un alt film dupa "Fight Club" este daca regizorul acestui film nu a vazut filmul lui Fincher... Evident ca Ficher nu e cel mai bun regizor posibil, dar asta e genul lui de film. Poate ca si altii s-ar simti bine facand "Fight Club", dar nu stiu daca vor reusi sa se indeparteze de "viziunea" lui Fincher... Altfel, sunt de acord, cartea ofera posibilitati infinite

Ar avea von Trier ce rumega pe ea....
P.S.: Si eu agreez mai mult remake-ul. O continuare la un film bazat pe o carte (sa luam varianta asta) e de multe ori dezastruoasa (doar daca continuare nu e bazata pe o carte a aceluasi autor). Si cele mai multe carti pot fi ecranizate si re-ecranizate...