Originally Posted by MinRep:
Originally Posted by Leonard:
am ajuns la concluzia ca as dori sa vad mai multe ecranizari ale cartii. orice regizor care se respecta ar trebui sa faca un film cu viziunea proprie a acestei carti.
|
Cam la asa ceva m-am gandit si eu... Dar e o problema cu anumite carti. Din cauza tematicii "riscante", se gasesc sa le ecranizeze niste tipi geniali, facand filme extraordinare. Si astfel, mi-e greu sa-mi imaginez un remake (sau o alta gandire asupra carti), fara Norton si Pitt, fara filmarile lui Fincher, fara naratiunea facuta asa... Cred ca orice re-filmare a "Fight Club" nu se va putea indeparta de filmul lui Fincher.
|
de acord ca filmul lui fincher e greu de atins, dar ar fi o provocare si pentru altii. citind cartea, am descoperit niste lucruri care nu se simt in film (cum si filmul are momentele lui geniale, mai amplificate uneori decat in carte). totusi Fincher nu e cel mai bun regizor posibil. nu pot sa nu ma intreb cum ar iesi o ecranizare facuta de Stone sau von Trier, si ei au o atitudine anti-americana, anti-sistem, dar cu estetici total diferite si proprii. cum ar fi de pilda ca acelasi actor sa-l joace si pe povestitor si pe Tyler Durden?
p.s. agreez mai mult ideea de 'remake' decat cea de 'sequel' la un film, mai ales cand la baza filmului sta o carte.