View Single Post
Old 07 Sep 2004, 20:18   #274
CHRISTina
Junior

CHRISTina

Buna tuturor!

In primul rand vreau sa va spun ca sunt noua aici si ceea ce m-a atras prima oara aici a fost acest subiect.
Ca sa nu fiu offtopic, am sa scriu parerea mea despre "The Passion of the Christ":

:happy: Adevarul; este ca mi-a schimbat viata, m-a schimbat complet....lucru pe care un film nu poate sa-l faca. M-a schimbat, ma schimba si va continua sa ma schimbe!Pana acum am ramas indiferenta la filme. Imi place sa ma uit la ele, dar nu ma afecteaza in nici un fel, nici macar cele de groaza. Din clipa in care am auzit de acest film, as fi dat orice sa-l vad pentru ca toata lumea discuta despre el. Nu vreau sa mint, dintotdeauna m-am considerat crestina, insa aveam multe momente in care ma indoiam de existenta lui Dumnezeu, ma gandeam ca de ce as crede in cineva pe care nu l-am vazut.

"The Passion" pur si simplu a avut o putere mare asupra mea. Prima data l-am vazut acasa pe un CD, la calculator, insa nu am inteles mesajul filmului.. M-a impresionat cruzimea, violenta, sangele, ma intrebam de ce a trebuit sa se intample asta...A doua oara l-am vazut la cinema. De data asta, nu violenta sau sangele a fost cea care m-a facut sa lacrimez, ci faptul ca am inteles cate a facut Mantuitorul pentru noi toti...si pentru mine. Ma gandeam ca fiecare pacat al meu a fost o alta taietura pe spatele Lui, fiecare vorba grea pe care am adresat-o unei persoane a fost inca un cutit infipt in inima Lui, inca o lacrima. Ma gandeam daca as putea plati vreodata pentru toata suferinta Lui, cum as putea sa-mi rascumpar greseala fata de El, daca ma va putea ierta vreodata!
Intoarsa acasa, am hotarat ca trebuie sa ma schimb...si asa am facut.

Tocmai am cumparat DVD-ul si vizionand inca o data filmul, pot sa spun cu lacrimi in ochi: "Este cel mai real, cel mai emotionant si mai bun film facut vreodata!!!" pentru asa il consider: o capodopera, ceva la care nici un regizor nu s-a incumetat pana acum.Am observat atatea detalii emotionante! Ati observat lacrima care a cazut din cer dupa moartea Mantuitorului, si care a spulberat portile iadului? Ati vazut cum Iisus avea ochii dilatati cand era pe cruce? Sunt multe lucruri care m-au emotionat, simple detalii care mi-au ajuns la inima.

Una din cele mai dure fraze pentru inima mea a fost aceea cand Domnul Iisus Hristoa a zis: "INIMA MEA ESTE PREGATITA, TATA..." A fost ca un cutit care mi-a sfasiat pur si simplu sufletul si inima. A fost foarte dura...

Acum nimic nu ma mai poate opri sa cred, sa-I cer ajutorul lui Dumnezeu, sa-mi fie cel mai bun Prieten. Da! CEL MAI BUN PRIETEN DIN LUME!Un prieten care te iubeste mai mult decat orice, care vrea sa te ajute, sa te conduca spre mantuire, pe calea buna, care vrea sa geasesti o viata linistita, plina de iubie si pace pe pamant si o viata minunata dupa moartea trupului (in Rai).

Cred ca Dumnezeu a ajutat la realizarea acestui film, tocmai pentru ca multi oameni sa se mantuiasca. Daca intrati pe site-ul www.mylifeafter.com veti vedea cate persoane s-au reintors la Dumnezeu si si-au gasit pacea sufleteasca dupa acest film.

A, era sa uit: pe platourile de filmare s-au intamplat foarte multe lucruri ciudate care dau de gandit. Si mie mi-au dat tare mult de gandit si am ajuns la o concluzie: Dumnezeu a vorbit oamenilor si i-a ajutat prin acesta capodopera a cinematografiei!

CHRISTina