View Single Post
Old 31 Aug 2004, 10:48   #31
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
I-a luat ceva timp filmului asta sa ajunga in Cluj, dar, totusi, mi-a fost foarte greu sa merg aseara la "The Butterfly Effect", un film cu Ashton Kutcher, un tip pe care il consider lipsit de talent. De asemenea, ideea filmului am mai intalnit-o de atatea ori incat a inceput sa-mi fie scarba de inca un film cu intoarceri in trecut si vieti alternative.

Si totusi m-am dus la film... Si m-a incantat nespus. Ce vreau sa laud, mai presus de orice, este modul in care regizorii (a coror nume nu m-am obosit sa le retin) au tratat subiectul. Ok, povestea e cam veche, scenariul are mici scapari, filmul seamana a teen-movie (nu ca asta ar fi neaparat ceva rau), dar modul in care actiunea este dozata si modul in care scenele sunt filmate este nemaipomenit. Micile tresariri de film horror din inceput sunt de ajuns pentru a capta atentia si a mentine oamenii cu sufletul la gura la fiecare intoarcere in timp. Ar mai fi rasturnarile de situatie (sinuciderea lui Kaileigh, crimele etc.).

Hai sa-i dau o nota buna si lui Ashton Kutcher, care chiar m-a surprins de data asta si sa salut si ceilalti actori, care au facut o treaba minunata (desi mi-e frica ca tot regizorii sunt de vina). Note bune si la montaj, imagine, sunet si coloana sonora (nu prea imi arde sa vorbesc despre astea), cu mentiunea ca muzica originala nu mi s-a parut chiar atat de originala, dar a mers bine...

Pacat doar ca filmul imi amintea de filme clasice ca "It's A Wonderful Life" si "Somewhere In Time" sau de Eric Cartman incercand sa aiba un flashback () si pacat ca are aceleasi mici scapari pe care le au si filmele de mai sus. De, asemenea, nu mi-a fost chiar limpede care dintre urmatoarele subiecte erau tratate: Teoria Haosului, posibilitatea ca cea mai mica schimbare sa-ti schimbe destinul radical sau un om in cautarea identitatii... sau toate trei la un loc.

In fine, ultima scena mi s-a parut de umplutura, oarecum previzibila si, de altfel, un cliseu... As mai putea vorbi despre filmul asta mult si bine, dar - pe moment - am sa-i dau doar o nota: 8/10.
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif