View Single Post
Old 17 Aug 2004, 11:15   #76
notorious
NBK

notorious

Quote:
tot nu m-ai convins de ce moretti nu ti se pare nici..., nici...; e - pur si simplu - cel mai important cineast italian dupa moartea lui fellini! dar, sigur, daca n-ai vazut decit 'la stanza del figlio' (cel mai slab film al lui), i guess it makes sense...

eu am vazut doar 'la stanza del figlio' din filmografia lui moretti. dar kestia este ca mie chiar mi-a placut... singurul reper care imi vine in minte este 'in the bedroom' de todd fields, pe care chiar l-am prizat... amandoua cu siguranta excelent jucate, desi, desigur, nimic nu se compara cu rolurile facute de tom wilkinson si sissy spacek... dar filmul lui fields are un unic defect: spre final, se transforma intr-o clasica si triviala poveste de razbunare. moretti prezinta pur si simplu filmul unor suflete indoliate... vinovate, dar nu revoltate... pana la urma, un film mai sincer si mai natural, deci... (imi pare rau, alex., stiu ca in general nu prea iti plac genul asta de analize, dar pur & simplu asa am vazut eu filmul). iar critica de film am impresia ca l-a plasat printre primele 15 filme din 2002 in romania, nu ?...

si vedeti ca, pe exact aceeasi tema (pierderea unui fiu) se inscrie anul acesta 'a door in the floor', dupa un roman de irving... pasionant, din cate am vazut eu... il astept cu nerabdare...